1st sep

2013

Wikimedia organiseert Wiki Loves Monuments 2013

Wikimedia Nederland organiseert volgende maand alweer voor de vierde keer de wedstrijd Wiki Loves Media. Tijdens de wedstrijd kunnen fotografen hun foto’s van monumenten insturen en de mooiste foto’s worden beloond met prijzen. Een voorwaarde is wel dat ingezonden foto’s gratis gebruikt mogen worden op de website Wikipedia.

Kinderdijk

De wedstrijd die in de vorige drie jaren ook werd gehouden is erg succesvol gebleken en op dit moment is er van ruim 50.000 Rijksmonumenten een foto te bekijken op Wikipedia. Dit komt neem op een percentage van ongeveer 80 procent. Van gemeentelijke monumenten is het vaak moeilijk om foto’s te vinden en daarom mogen er dit jaar ook foto’s van gemeentelijke monumenten worden ingestuurd.

De organisatie heeft dit jaar bovendien speciaal aandacht voor de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog en daarom zijn er voor monumenten uit de periode 1940-1965 een aantal speciale prijzen gereserveerd.

Wiki Loves Monuments is een fotowedstrijd die in steeds meer landen wordt georganiseerd. In de begindagen was het een wedstrijd die alleen in Nederland werd gehouden, maar inmiddels worden er in 42 landen foto’s ingezameld.

Share This :