23rd jul

2013

Het Werelderfgoed Podium in Amsterdam nu open

Hoewel de deuren van het Werelderfgoed Podium in Amsterdam officieel pas begin volgende maand zullen openen, kunnen bezoekers nu al bij het bezoekerscentrum terecht om informatie op te doen over de Nederlandse werelderfgoederen.

De lijst met werelderfgoederen is samengesteld door UNESCO en op de lijst staan goederen die niet alleen voor een land zelf, maar ook voor de hele wereld van groot belang en uniek zijn. Ze karakteriseren een land en zeggen wat over de plek van het desbetreffende land in de wereld.

De negen werelderfgoederen die Nederland op de lijst van UNESCO heeft staan worden in het bezoekerscentrum van het Werelderfgoed Podium uitgelicht. Er is veel informatie over de goederen te vinden en je krijgt er antwoord op allerlei vragen die je mogelijk hebt over de goederen.

Het Werelderfgoed Podium wordt op 4 september officieel geopend, maar het kan vanaf nu worden bezocht in gebouw De Bazel in Amsterdam. Het is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10 tot 5 en op zaterdag en zondag van 12 tot 5.

Podium Open

Share This :